Heeft u vragen?

Een goede bagageverzekering is van onschatbare waarde!

Zakkenrollers hebben nooit vakantie. Sterker nog, ze maken overuren tijdens de vakantieperiode. Bij alle bezienswaardigheden in binnen- en buitenland zijn ze absoluut van de partij maar ook in uw vakantieverblijf kunt u slachtoffer worden van diefstal. Veel mensen zijn op de hoogte van dit gevaar. Recent onderzoek door Mastercard onder 650 respondenten toont dat 6 op de 10 vakantiegangers bang zijn om bestolen worden tijdens hun vakantie.

 

Kies de juiste bagageverzekering

Indien u de pech heeft dat u wordt bestolen tijdens uw vakantie biedt een goede bagageverzekering uitkomst. Elke reisverzekering heeft een bagagedekking in haar pakket. Onderling verschillen de voorwaarden wel enigszins. Het is daarom belangrijk dat u goed kijkt naar wat u nodig heeft, afhankelijk van uw reis. U kunt bijvoorbeeld uw dure sportuitrusting extra verzekeren. Geld, pinpassen en reischeques zijn niet automatisch meeverzekerd in uw bagageverzekering, u moet deze apart meeverzekeren. Foto- en film apparatuur, computerapparatuur, brillen en lenzen, muziekinstrumenten, sieraden, muziekdragers, mobiele telefoons, reisdocumenten, medische apparatuur, fietsen, skiboxen en surfplanken zijn meestal wel meeverzekerd. Een goede reisverzekering met dekking voor (reis)bagage kan de kosten voor het aanschaffen van nieuwe bagage compenseren. De uitkeringen bij bagageschade kunnen wel tegenvallen omdat er sprake kan zijn van een eigen risico en uitkering van dagwaarde. Er geldt ook altijd een maximum verzekerd bedrag bij bagageschade. Diefstal van reisbagage uit de auto is meestal niet verzekerd! Laat u daarom goed adviseren; wij vertellen u graag welke polis het beste bij u past.

Voorkomen is beter

Tot slot nog een paar tips, zodat u goed voorbereid op vakantie kunt gaan en het risico op diefstal vermindert.

  • Verdeel uw reisbagage.
  • Laat reisbagage nooit onbeheerd achter.
  • Vermeld op adreslabels alleen uw naam en mobiele nummer (geen thuisadres!).
  • Berg kostbaarheden op in een kluis.
  • Plaats de bagage zoveel mogelijk uit het zicht in de auto en sluit de auto altijd af! (ook bij het rijden in onveilige gebieden).
  • Maak uw bagage met een slot vast aan een bagagerek in de trein.
  • Pas op voor zakkenrollers!!

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan

  • Doe aangifte bij de lokale politie en vraag om een kopie van het proces-verbaal.
  • Vraag om een (Property Irregularity Report) P.I.R. bij uw vervoersmaatschappij. 

Verder wensen wij u alvast een goede reis toe!

Uw makelaar

Terug

Contact

Verzekeringsmakelaar
Drees Life Services
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@dreeslifeservices.be
FSMA 60819A
RPR 0479.427.943