Heeft u vragen?

Je bent architect

Pieter is al jarenlang druk in de weer als succesvol architect in heel Vlaanderen. Vele jaren geleden vroeg hij zich af waarom hij voor zichzelf geen duidelijk  uitgetekend plan had voor zijn financiën ? Zo kwam het dat Pieter en Drees Life Services elkaar vonden en we aan de slag gingen. Vandaag heeft Pieter een financieel routeplan dat hem richting geeft en heeft hij aan Drees Life Services een luisterend oor voor al zijn financiële vraagstukken dei tussendoor opduiken.

Bij Drees Life Services kennen we jouw werkomgeving als geen ander.  Je evolueert als architect in jouw vak, en tegelijk evolueert jouw financiële loopbaan. De architecten die we vandaag als cliënt servicen, zijn gepassioneerd met hun vak bezig en maken iedere dag plannen op maat van de wensen en verwachtingen van hun cliënten. Wij doen net hetzelfde maar dan in functie van van jouw financieel plan. Bekijk daarom dit korte filmpje en voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Zo’n eerste kennismakend gesprek is op onze kosten en volledig vrijblijvend van zowel jouw zijde als van onze kant.

 

Onder onze cliënten bevinden zich :

 • Stagairs
 • Architecten met hun eigen ‘one-man’ kantoor
 • Geassocieerde architecten
 • Architecten het roer van een architectengroep

Welke verzekeraar zet voor de architecten de beste polis in de markt ? Wat bij werkonbekwaamheid, overlijden of hospitalisatie. Met Drees Life Services houden we jouw totaal plan in beste vorm en overzichtelijk, ten allen tijde !

architect1 architect2

 

Lees waarom wij architectuurwijzer.be en in het bijzonder de AZ lezingen sponsoren!

architect3

We ontmoeten er talentrijke architecten, aanhoren hun verhalen over de realisatie van hun projecten. De A-Z Lezingen te Hasselt van Architectuurwijzer vzw geven iedere architect en student architectuur de kans om interessante uiteenzettingen te beluisteren.

 • In 2014 en 2015 sponsorden we alzo de uiteenzettingen van :
 • WWMA (UK): 11 februari 2014
 • Anouk Vogel (NL): 25 februari 2014
 • Ono Architectuur: 11 maart 2014
 • Amunt ‘DE): 25 maart 2014
 • MUF Architecture London (GB): 10 februari 2015
 • BAS – Dirk Jaspaert (BE): 24 februari 2015
 • URA – Yves Malisse & Kiki Verbeeck (BE): 10 maart 2015
 • DOGMA – Pier Vittorio Aureli (IT): 24 maart 2015

Voor 2016 staan alvast op het programma van de A-Z lezingen :

GAFPA, Gentse architecten, bekend om hun pragmatische aanpak. –  16 februari 2016  –   Een aanpak waarbij de bestaande context wordt ontmanteld en herwerkt tot een nieuwe werkelijkheid. Deze vorm van systematische deconstructie leidt telkens tot nieuwe interpretaties van architectuur. Het Gentse architectenbureau intervenieert op verschillende schaalniveaus: van private woningen tot publieke gebouwen, van stedenbouwkundige ingrepen tot scenografie.

TRANS Architectuur / Stedenbouw.   –  23 februari 2016  –   Dit kantoor ontwerpt ruimte op de achtergrond, ten dienste van het leven dat er zich kan ontplooien. Af en toe treedt de ruimte naar voren en verduidelijkt iets dat we al kenden, om terug te verdwijnen in een nabije afwezigheid. TRANS ontwerpt ‘bouwend’, aan ruimtes, met kennis van materialen en met aandacht en zorg voor de constructie. De architecten vertalen de ruimte in woorden, op basis van een rijk lexicon om preciezer en overtuig(en)d te ontwerpen.

LOLA – LOst LAndscapes – is een bureau voor progressieve landschapsarchitectuur.  –  8 maart 2016. –  Het ontwerpt en onderzoekt landschappen die zijn vergeten, vervallen of gaan veranderen. LOLA wil die landschappen optimaliseren tot rijke, levendige en fraaie plekken. Een continue wisselwerking tussen onderzoek en ontwerp is kenmerkend voor het bureau, net als de optimistische en conceptuele benadering van projecten en de fascinatie voor nieuwe ruimtelijke fenomenen.

Something Fantastic  –  15 maart 2016  –  ontwerpt zowel op stedelijke als bouwkundige schaal voor particuliere en institutionele klanten. De studio legt de laatste tijd nadruk op thema’s zoals de hedendaagse volksarchitectuur, de toekomst van werkomgevingen, superpositie en dubbele programmering in landgebruik en massawoningbouw in het mondiale zuiden. Voor Something Fantastic impliceert het werken als architect een algemene interesse in en betrokkenheid bij de wereld.

 

Praktisch
Dinsdagavond om 20 uur
Opgelet: in 2016 gaan de lezingen door in de Oude Gevangenis op campus UHasselt, Martelarenlaan 42.
Inkom: 5 euro inkom of 3 euro voor studenten (inclusief drankbon)
Reserveer je plaats via www.a-zlezingen.be

A-Z lezingen is een initiatief van Architectuurwijzer, PXL MAD, Z33, UHasselt faculteit Architectuur en Kunst en Cultuurplatform Design.

Deze lezingen worden aan zulk een ‘democratische’ prijs aangeboden dankzij uitgebreide sponsoring, een initiatief waaraan we graag willen meewerken vanuit

Drees_life_services logo in Jpg vierkant (100x100)

Lezingen die iedere gepassioneerde architect kunnen boeien. Bezoek de website van onze vrienden van Architectuurwijzer.be en schrijf je in.

 

 

Documenten en infofiches voor de architect

Inlichtingsfiche LTS

Inlichtingsfiche PS

Overzichtsfiche GV en IPT

Overzichtsfiche Gewaarborgd Inkomen

Overzichtsfiche persoonlijke zorg