Heeft u vragen?

Steeds meer mensen krijgen te maken met het gerecht. Bent u verzekerd voor deze kosten?

Ongewild kunt u zomaar in een situatie belanden waarbij u de hulp nodig heeft van een juridisch adviseur of advocaat. Zonder rechtsbijstand verzekering moet u alle stappen in het geschil zelf ondernemen, zoals contact opnemen met de tegenpartij, het bespreken en bepalen van de aansprakelijkheden, een eventuele gang naar de rechtbank. Dit kost u veel tijd en ergernis en u loopt grote kans uw zaak te verliezen door ontbrekende juridische kennis. Dat verlies zou kunnen ontaarden in zware financiële claims. Wist u dat het uurtarief van een advocaat in bepaalde gevallen de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering is? Daarom is het raadzaam altijd een rechtsbijstand verzekering af te sluiten. Dankzij uw waarborg rechtsbijstand kunt u een beroep doen op experts en specialisten die u helpen een oplossing te zoeken voor uw juridische problemen.

Wat is een rechtsbijstand verzekering?

Dankzij deze verzekering worden uw rechten verdedigd. Er wordt namens u gewerkt aan een vergoeding, in eerste instantie door een minnelijke schikking. Indien een juridische procedure onvermijdelijk is, maakt deze verzekering een gang naar de rechter mogelijk. Wanneer kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstand verzekering?

  • Voor uw strafrechtelijke verdediging in een rechtszaak;
  • Bij kosten van uw advocaten en juridische experts en gerechtelijke kosten tot 50.000 Euro;
  • Als iemand die aansprakelijk is, weigert u te vergoeden, ontvangt u een voorschot tot max 20.000 Euro;
  • Bij een administratief geschil (probleem met de technische controle, bijvoorbeeld);
  • Bij een contractueel geschil met een vakman (een verkoper, een garagist, carwash, enz.);
  • Als u een expertiseverslag betwist.    

Extra verzekering

Naast de dekking van deze basisformule kunt u ervoor kiezen om uw rechtsbijstand verder uit te breiden met een een rechtsbijstand voor de auto. Deze verzekering is onmisbaar voor iedereen die deel neemt aan het verkeer en staat u bij in juridische geschillen in verband met een voertuig. U kunt daarbij denken aan de discussies over de schuldvraag bij een ongeval, strafrechtelijke verdediging na een ongeval door schuld, schadeloosstelling als u slachtoffer zou zijn bij een ongeval, etc.

Meer informatie?

Neem het zekere voor het onzekere en verzeker u voor specialistische bijstand bij ongewenste juridische conflicten. Het is al naar genoeg als u daarin verzeilt. Met een rechtsbijstand verzekering vermindert u de kans op een nare financiële nasleep en u bent verzekerd van specialistische hulp. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst

Terug

Contact

Verzekeringsmakelaar
Drees Life Services
Jaarbeurslaan 17, bus 12, 3600 Genk
T. 089 23 33 01
info@dreeslifeservices.be
FSMA 60819A
RPR 0479.427.943